جامعه سازی یا جامعه شناسی؟

جامعه سازی مقدم بر جامعه شناسی است

جامعه سازی یا جامعه شناسی؟

جامعه سازی مقدم بر جامعه شناسی است

جامعه سازی یا جامعه شناسی؟

جامعه شناسی توسعه،الگوی اسلامی ایرانی،سبک زندگی ایرانی،پساتوسعه گرایی،پیشرفت

۴ مطلب در شهریور ۱۳۹۷ ثبت شده است


🔸 جامعه شناس و #جامعه_شناسی ای که اتفاقات مهمی چون #مرگ_پاشایی و تشییع پرحاشیه اش را میبیند و توجه و تحلیل میکند ولی در کنارش وقایع عظیمی چون #شهادت_حججی و تشییع عاشقانه اش را نمی بیند و اکراه و انکار میکند؛

یا در قبر پوسیده #نژادپرستی مرده،
یا در چاه سیاه  #تحجر افتاده،
یا در مرداب متعفن #محافظه_کاری نشسته،
یا در گرداب ملون #التقاط سرگشته شده،
و یا در مقتل مجلل #مدرنیسم کشته شده است؛ چه لیبرالیسم منفور و چه مارکسیسم مغرور.


🔸 وگرنه برای تحلیل جامعه شناختی متناسب با جامعه #ایران_اسلامی، در کنار دیگر مسائل مهم، چه پدیده پویاتری از #رویش_نسلی شهیدحججی ها و #جوشش_جمعی آغشته به عقل و عشق و ایمان ایرانیان ناشی از شهادت حججی؟


🔸 نخواستن یا نتوانستن جامعه شناسی نیمه جان و ناتوان امروز ایران در تحلیل این سنخ پدیده ها، نشانه آشکاری از #بیگانگی_علمی جامعه شناسی با قلب و عقل و عمل و جهت گیری جامعه اسلامی ایران است؛

خواه این بیگانگی ناشی از غفلت شبه علمی منتج از جزئی نگری های جامعه شناسی #متعارف باشد،

و یا ناشی از خیال پردازی های ذهن گرایانه جریانات #تفسیری،

و یا ناشی از نفرت تاریخی #مارکسیست های متوهم خفته در تاریخ و مشغول به خوشگذرانی های شبه مبارزاتی و نشسته در انتظار آینده دور،

و یا ناشی از التقاط های رنگارنگ جریانات شبه اسلامی گمشده در میدان ملتهب #پست_مدرنیسم،

و یا ناشی از طرد و تکفیرهای شبه حزب اللهی های #سنت_پرست،

و یا ناشی از #فلسفه بافی های برخی فضلای مدعی علم الاجتماع و غرق در متون فلسفی و بریده از متنِ جامعه.

برگرفته از مطالب کانال جامعه شناسی اسلامی

۳ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۵ شهریور ۹۷ ، ۰۴:۲۵
اسماعیل شیرعلی

🔹 ما #جامعه_‌اسلامی نداریم؛ ما دولت اسلامی هم نداریم. ما توانستیم یک انقلاب اسلامی یعنی یک حرکت انقلابی به‌وجود بیاوریم؛ توانستیم براساس آن یک نظام اسلامی به‌وجود بیاوریم. تا اینجاها توفیق حاصل شده است و خیلی هم مهم است لکن بعد از این، ایجاد یک #دولت_اسلامی و ایجاد تشکیلات مدیریتی اسلامی برای یک کشور است. ما در این قضیه هنوز خیلی فاصله داریم تا به مقصود برسیم.

🔹 انقلاب هنجارهای گذشته را به‌هم می‌ریزد، هنجارهای جدیدی را به‌وجود می‌آورد، حفظ این هنجارهای جدید #تداوم_انقلاب است. اگر انقلاب مبارزه لازم داشت تا به پیروزی برسد امروز هم مبارزه لازم است تا بتوانیم هنجارهای انقلاب را تثبیت کنیم و به نتیجه برسانیم؛ تا جامعه، جامعه‌ی اسلامی بشود.
رهبر انقلاب اسلامی 06 شهریور 96

۱ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۴ شهریور ۹۷ ، ۰۴:۱۸
اسماعیل شیرعلی


تاکید و اصرار بر وحدت #حوزه_و_دانشگاه، به خاطر آثار و برکات آن است. این دو نهاد با #تبادل_روش ها، یکدیگر را کامل کنند و مجهز به روش های علمی جدید و سنتی شوند.

💎 وحدت #حوزه_و_دانشگاه یعنی وحدت در هدف، و هدف این است که همه به سمت ایجاد یک #جامعه_اسلامی پیشرفته و الگو حرکت نمایند.

💎 مبناى #علوم_انسانى غربى، غیرالهى است و با مبانى اسلامى سازگار نیست.

💎 در جهان‌بینی ما، #علم از دل #دین می‌جوشد و بهترین مشوق علم، دین است.

💎 غربی ها در #علوم_انسانی منطقه ممنوعه درست کرده اند و یک عده آدم ضعیف النفسی هم دلباخته اینها شده اند!

💎 پایه #علم هم بر #فلسفه است؛ فلسفه نباشد، علم وجود ندارد.

💎 ما تلفیق بین #علوم_انسانی غربی و علوم انسانی اسلامی را، اگر به معنای مجذوب شدن، دلباخته شدن، مغلوب شدن و جوّ زده شدن در مقابل آن علوم نباشد، قبول داریم و اشکال ندارد.

💎 #علوم_انسانى آن‌وقتى صحیح و مفید و تربیت‌کننده‌ى صحیح انسان خواهد بود و به فرد و جامعه نفع خواهد رساند که براساس تفکّر #الهى و جهان‌بینى الهى باشد.

💎 ما بایستی در #علوم_انسانی اجتهاد کنیم؛ نباید مقلد باشیم.

💎 مجاهد فی سبیل‌اللَّه تولید کننده است؛ باید هم #علم را بیاموزیم و هم علم را تولید کنیم. ما باید یک کشور عالم بشویم.

💎 نمی‌شود #علم را از دیگران گدایی کرد. علم، درون‌جوش است؛ درون‌زاست. باید استعدادهای یک ملّت به کار بیفتد تا یک ملّت به معنای حقیقی کلمه عالم بشود.

💎 مبنای علمی و #فلسفی تحوّل #علوم_انسانی باید تدوین شود.

💎 #علوم_انسانی هوای تنفسی مجموعه‌های نخبه کشور است که هدایت جامعه را بر عهده دارند، بنابراین آلوده یا پاک بودن این هوای تنفسی بسیار تعیین کننده است.

💎 #علم و عقل ابزار دو جنبه‌یی است؛ می‌تواند در خدمت #ارزش ها قرار بگیرد، می‌تواند در خدمت حیوانیت و سَبُعیت قرار بگیرد.

💎 هر استادی، هر دانشجویی و هر پژوهشگری احساس بکند که تولید #علم و پیشرفت علمی و جنبش نرم‌افزاری وظیفه‌ی او است.

💎 #علم با #دین و اخلاق هست که برای بشریت مفید خواهد بود.

💎 حرف‌هایی که الان در زمینه‌های #جامعه‌شناسی، #روان‌شناسی، #تاریخ و حتّی #فلسفه و #ادبیات مطرح است، از خارج برای ما دیکته می‌شود!

💎 در نظام اسلامی، #علم_و_دین پابه‌پا باید حرکت کند. وحدت حوزه و دانشگاه، معنایش این نیست که حتماً بایستی تخصص های حوزه‌یی در دانشگاه و تخصص های دانشگاهی در حوزه دنبال بشود.

💎 سمّ مهلک حرکت #علمى این است که دانشگاه‌ها تبدیل بشوند به باشگاه‌هاى سیاسى؛ کارى که در یک دوره‌اى انجام گرفت.

💎 پیشرفت #علمی، به‌تنهایی، یک ملت و کشور را سعادتمند نخواهد کرد، بلکه همراه شدن حرکت علمی با آرمان‌های والای #معنوی و انقلابی، زمینه‌ساز به سامان رسیدن مسائل کشور و الگو شدن آن برای منطقه و دنیای اسلام و جهان خواهد بود.

💎 اگر حرکت #علمی دچار دشمنی‌ها بشود و ما نفهمیم و از آن مراقبت نکنیم، یک نتیجه‌ی بسیار سنگین و تلخی خواهد داشت. آن نتیجه عبارت است از ایجاد یأس در نیروهای جوان کشور.

💎 کشورى که دستش از #علم تهى است، نمیتواند توقع #عزت داشته باشد .

برگرفته و گزیده ای از سخنان مقام معظم رهبری

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۳ شهریور ۹۷ ، ۰۴:۱۱
اسماعیل شیرعلی

 نبودِ‌ عدالت‌ موجب‌ ناامیدی‌ از دین‌ و مؤ‌سسه‌های‌ دینی‌ و علمای‌ دین می‌شود

شاید برخی‌ از علمای‌ دین، با دعوت‌ و تبلیغ‌ یا با سکوتشان، در نشاندنِ‌ عبادت‌ به‌ جای‌ عدالت، سهیم‌ بوده‌ باشند، این‌ در حالی‌ است‌ که‌ اسلام‌ اعلام‌ داشته‌ است: افضل‌ العبادات‌ کلمه‌ حق‌ عند سلطان‌ جائر، برترین‌ عبادت‌ سخنِ‌ حق‌ گفتن‌ در برابر سلطان‌ ستمکار است.

🔻 روشن‌ است‌ که‌ نتیجه‌ این‌ روش‌ تربیتی‌ بی‌نهایت‌ خطرناک‌ بوده‌ است، چرا که‌ نبودِ‌ عدالت‌ در جوامع‌ از مرحله‌ خطرهای‌ سیاسی‌ و اجتماعی‌ گذشته‌ و به‌ مرحله‌ انحرافات‌ ایدئولوژیک‌ رسیده‌ و موجب‌ ناامیدی‌ بزرگی‌ از دین‌ و مؤ‌سسه‌های‌ دینی‌ و علمای‌ دین، مخصوصاً‌ از آن‌ دسته‌ از علمای‌ دین‌ که‌ در برابر بیدادگری‌ها سکوت‌ می‌کنند و برای‌ احقاق‌ حقوق‌ مردمِ‌ زیرِ‌ ستم‌ مبارزه‌ نمی‌کنند، شده‌ است.

🔻 خلاصه‌ سخن‌ اینکه‌ این‌ جدایی‌ در کوشش‌هایی‌ که‌ به‌ منظورِ‌ تحقق‌ عدالت‌ در جوامع‌ اسلامی‌ صورت‌ می‌گیرد، نابسامانی‌هایی‌ به‌ وجود آورده‌ و مشکلات‌ اجتماعی‌ و سیاسی‌ و اعتقادی‌ بسیاری‌ به‌ جای‌ گذاشته‌ است.

🔻 هرگاه‌ عدالت، در برخی‌ جوامع، به‌ صورت‌ جزئی‌ و جدا از قاعده‌ و زیربنای‌ اعتقاد_اسلامی‌ تحقق‌ یابد، مشکلات‌ بزرگ‌تری‌ به‌ جای‌ می‌گذارد. زیرا این‌ نوع‌ عدالت‌ موجباتِ‌ متعارف‌ و فرهنگیِ‌ خود را همراه‌ می‌آورد و شکل‌ خاصی‌ از مصرف‌ را به‌ جامعه‌ تحمیل‌ می‌کند و، در نتیجه، شیوه‌ای‌ تازه‌ از زندگی‌ را در پیشاروی‌ انسان‌ می‌نهد که‌ او را به‌ گمراهی‌ می‌کشاند...»

🔻 برگرفته از سخنرانی اسلام‌ و عدالت‌ اجتماعی‌ و اقتصادی امام موسی صدر

۱ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۲ شهریور ۹۷ ، ۲۳:۱۱
اسماعیل شیرعلی