جامعه سازی یا جامعه شناسی؟

جامعه سازی مقدم بر جامعه شناسی است

جامعه سازی یا جامعه شناسی؟

جامعه سازی مقدم بر جامعه شناسی است

جامعه سازی یا جامعه شناسی؟

جامعه شناسی توسعه،الگوی اسلامی ایرانی،سبک زندگی ایرانی،پساتوسعه گرایی،پیشرفت

یادداشت

شنبه, ۱۴ فروردين ۱۳۹۵، ۰۸:۰۰ ق.ظ

یادداشت ذیل در تاریخ نهم فروردین ١٣٩٥به خبرگزاری آسیبنا ( معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه ) ارسال شده است:

http://www.asibna.ir/NewsView.aspx?id_news=214&id_srv=3

اهمیت و ضرورت تشکیل دبیرخانه شورایعالی پیشگیری از وقوع جرم

آسیب اجتماعی به هر نوع عمل فردی یا جمعی اطلاق می شود که در چارچوب اصول اخلاقی و قواعد عام عمل جمعی رسمی و غیر رسمی جامعه محل فعالیت کنشگران قرار نمی گیرد و در نتیجه با منبع قانونی و یا قبح اخلاقی و اجتماعی روبرو می گردد. به همین دلیل، کجروان سعی دارند کجروی های خود را از دید ناظران قانون، اخلاق عمومی و نظم اجتماعی پنهان نمایند؛ زیرا در غیر این صورت با پیگرد قانونی، تکفیر اخلاقی و طرد اجتماعی مواجه می شوند. شناسایی آسیب‌های اجتماعی، قدم اول و علمی در جهت کنترل یا اصلاح آسیب‌ها تلقی و در نهایت موجب بهبود عملکرد نظام اجتماعی، اقتصادی و سیاسی جامعه می‌شود.  با این حال، در برخی از موارد در کشور ایران شاهد بی‌توجهی یا کم‌توجهی نسبت به بروز و گسترش برخی آسیب‌های اجتماعی هستیم که چنین رویکردی نه تنها کمکی به رفع آن مسائل و آسیب‌ها نمی‌کند، که در نهایت بر ابعاد و پیچیدگی مسائل افزوده و تبعات منفی آن دامنگیر سایر شئون زندگی اجتماعی-  فراتر از حدود اولیه ی آن آسیب - نیز می‌شود. آمار رو به رشد زندانیان، آمار ورودی پرونده ها به محاکم و بسیاری از ناهنجاری های موجود در کشور، نشان از بالا رفتن نرخ آسیب های اجتماعی دارد اما به نظر می‌رسد، عدم توجه  شایسته و بایسته به آسیب‌های اجتماعی و حتی نوعی غفلت عمومی نسبت به آنها به معنای نادیده گرفتن آنها، یا سهل‌گیری، و حتی  در مواردی عدم اجازه ی تحقیق و بررسی‌های علمی که گاه در شکل عدم وجود آمار یا پژوهش‌های قابل اطمینان بروز پیدا می‌کند- خود در حکم یک آسیب اجتماعی جدی در سطح اقدامات علمی­­­­­­ _ پژوهشی، سیاست اجتماعی، و مدیریت اجرائی کشور بایستی تلقی شود. 

تغییرات اجتماعی به لحاظ ساختاری، زمینه های بی سازمانی اجتماعی و آنومی را فراهم کرده است و هم اینکه نهادهای متولی شناسایی و کنترل آسیب های اجتماعی خوب عمل نکرده اند. از این رو، برای دست یابی به نظامی منسجم، کارآمد و اثربخش در حوزه پیشگیری از آسیب های اجتماعی ابتدا باید عملکرد حداقل 5 ساله نهادهای مسئول در حوزه پیشگیری آسیب شناسی شده و نقاط ضعف و قوت عملکرد آنها مورد بررسی و شناسایی قرار گیرد. چرا که با دستور بجا و شایسته ریاست محترم قوه قضاییه در تیرماه سال 1389 معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه تشکیل و در کنار سایر نهادهای مرتبط فعالیت های خود را در مسیر پیشگیری از آسیب های اجتماعی آغاز نمود. لکن روند تصاعدی جرائم و آسیب های اجتماعی و روند افزایشی ورودی زندانها همه حاکی از عدم هماهنگی میان سایر دستگاه ها با معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه می باشد که شایسته است در بازطراحی نظام نوین پیشگیری از وقوع جرم، ساز و کارهای لازم برای ایجاد هماهنگی و استقرار نظام منسجم پیشگیری مدنظر قرار گیرد.

 از سوی دیگر، باید دید که نقش مراکز عملی و آکادمیک در تولید یافته های علمی و پژوهشی در حوزه پیشگیری از وقوع جرم چیست و تا چه اندازه یافته های علمی این مراکز قابلیت عملیاتی شدن را دارا می باشند و تا کنون چه مقدار وارد حوزه های عملیاتی و کاربردی نظام پیشگیری از وقوع جرم شده اند. لذا در این بخش می باید با اتخاذ رویکرد فراتحلیل تحقیقات و پژوهش های گذشته، رویکردهای مختلف، یافته های متنوع و تحقیقات پراکنده را در قالب گزاره های مشخص و طبقه بندی شده در اختیار نظام پیشگیری از وقوع جرم قرار داد و از این نتایج علمی برای پویایی نظام نوین پیشگیری از وقوع جرم به نحو مطلوب استفاده کرد. این امر در صورتی تحقق می یابد که طبق قانون مصوب فعلی مبنی بر تشکیل شورایعالی پیشگیری از وقوع جرم، دبیرخانه این شورا بدون فوت وقت از ابتدای سال ١٣٩٥، زیر نظر معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه تشکیل و نسبت به برنامه ریزی در جهت ارائه نقشه راه پیشگیری کلان فراقوه ای و ملی اقدام عاجل و بایسته انجام دهد.


موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۵/۰۱/۱۴
اسماعیل شیرعلی

نظرات  (۲)

I would like to thnkx for the efforts you have put in writing this blog. I am hoping the same hia-rghgde blog post from you in the upcoming also. In fact your creative writing skills has inspired me to get my own site now. Actually the blogging is spreading its wings rapidly. Your write up is a great example of it.
You will have a wonderful time this Christmas with your little girl. The little ones bring the magic back to the holidays for the grown ups….it shines in their faces and in their eyes.

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی