جامعه سازی یا جامعه شناسی؟

جامعه سازی مقدم بر جامعه شناسی است

جامعه سازی یا جامعه شناسی؟

جامعه سازی مقدم بر جامعه شناسی است

جامعه سازی یا جامعه شناسی؟

جامعه شناسی توسعه،الگوی اسلامی ایرانی،سبک زندگی ایرانی،پساتوسعه گرایی،پیشرفت

الزامات گردشگری پایدار ١٦

يكشنبه, ۱۵ فروردين ۱۳۹۵، ۰۶:۳۶ ب.ظ

نقطه آغاز اقتصاد مقاومتی می تواند از گردشگری باشد

هر کشوری به فراخور امکانات موجود، از جمله منابع زیرزمینی (نفت و گاز)، دانش فنی و تکنولوژیکی، نیروی انسانی متخصص و با مهارت بالا، زمین‏ های قابل کشت زراعی و... سعی در جهت توسعه و ارتقای سطح زندگی افراد جامعه در مقایسه با سایر کشورها دارد. از سویی، با توجه به مصرف بالای انرژی در دنیا و نیاز روزافزون صنایع و اجتماع به انرژی‏ های فسیلی و زیرزمینی، کشورهایی مانند ایران ـ که تولید‌کننده این سوخت ‏ها هستند ـ به‌دلیل رو به اتمام بودن این انرژی ‏ها دیگر نمی ‏توانند کسب درآمدهای خود را به‌منظور سرمایه‏ گذاری در پروژه ‏های توسعه تنها به این محل درآمد متکی گردانند. از این‏رو کشورها باید با شناسایی مزیت‏ های بالقوه و بهره ‏برداری به بهترین شکل از این مزیت‏ های بالقوه و تبدیل آن به مزیت ‏های بالفعل، در جهت توسعه و بالا بردن سطح رفاه اجتماعی گام بردارند. توجه به سایر ابعاد و زمینه ‏ها که از جمله نقاط قوت این کشورهاست و به بهبود و ارتقای شاخص‏ های توسعه در این کشورها می ‏انجامد، لازم و ضروری است.

از جمله نقاط قوت و زمینه ‏های بالقوه در جهت توسعه، توجه به گسترش جامع صنعت گردشگری است. صنعت گردشگری در بسیاری از کشورها به‌دلیل داشتن جاذبه ‏های فراوان گردشگری و امکانات ایجاد شده مناسب برای بازدید گردشگران داخلی و خارجی، درآمد قابل توجهی را نصیب آنها می‏کند. این صنعت دارای جایگاه بالایی در جهت توسعه بوده و درآمد حاصل از آن، صرف پروژه ‏های توسعه از جمله عمرانی، آموزشی و... می‏شود. با توجه بیشتر به این صنعت در ایران، می‏توان با تأسی به اقتصاد درو نزا و اقتصاد مقاومتی ،ضمن رهایی از سیستم تک‏ محصولی و جذب بالای گردشگران خارجی، با توجه به قدمت بسیار کهن ایران و وجود مکان ‏های بسیار پرجاذبه مذهبی و تاریخی به جایگاه شایسته‏ ای در بین سایر کشورهایی که به خوبی از این صنعت بهره ‏برداری می‏کنند، دست یافت.

گردشگری در ایران با توجه به جاذبه ‏های فراوان تاریخی، فرهنگی و طبیعی از اهمیت بالایی برخوردار است. پس از انقلاب اسلامی و وقوع جنگ تحمیلی، آهنگ ورود گردشگران خارجی با نوسانات فراوان روبرو شد، به‌طوری که از سال 1357 تا 1367 به شدت تنزل یافت و به حداقل ممکن رسید. اما پس از پایان جنگ تحمیلی، با توجه به ایجاد ثبات و امنیت و همچنین اجرای برنامه ‏های توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی روند مذبور سیر صعودی به خود گرفت و از سال 1367 تا 1379 به‌طور متوسط سالانه حدود 50 درصد رشد داشت (تعداد گردشگران ورودی بین ‏المللی از 70470 نفر در 1367 به 5/1 میلیون نفر در سال 1383 رسید. طبق گزارش «رقابت‌پذیری سفر و گردشگری 2013» از مجمع جهانی اقتصاد، این رقم  به 3 میلیون و 354 هزار نفر در سال 1390 (2011) با رتبه 114 در بین 139 کشور جهان رسیده است[1]. ادامه سیر صعودی ورود گردشگران خارجی به کشور منوط به ایجاد زیرساخت‏ های مناسب و همچنین حفظ و تقویت امنیت عینی و ذهنی در داخل و خارج از کشور است.



.[1] بر اساس گزارش مذکور، ایران در سال 2013 به رتبه 98 در میان 140 کشور جهان دست یافته است.

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۵/۰۱/۱۵
اسماعیل شیرعلی

نظرات  (۱)

I worked with Carol in the Food Service Department at Adams County Memorial Hospital in 1973 and 1974. She was my mentor at work and we became friends. Carol was a gentle soul, with a ready smile for everyone and the kindest woman you could ever meet. We had a breakfast favorite that Carol called “hot ice cra28m2e1; –> Cream of Rice cereal cooked in milk. I will always have fond memories of Carol. Debbie Sipla

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی