حسابداری اجتماعی 5
يكشنبه, ۱۲ ارديبهشت ۱۳۹۵، ۰۷:۵۵ ق.ظ
با توجه به دو کارکرد تولیدی و توزیعی
حسابداری اجتماعی که در مباحث پیشین به آنها پرداخته شد، حسابداری اجتماعی هدف های
سه گانه ای را دنبال می کند که به یکی از آنها در نوشتار گذشته اشاره گردید؛(1- تعیین و اندازه گیری خالص انتفاع و مشارکت اجتماعی
واحد تجاری طی دوره مالی، از طریق محاسبه هزینه ها و منافع اجتماعی واحد
تجاری) .
دو هدف باقیمانده عبارت است از :
دو هدف باقیمانده عبارت است از :
از طریق بکارگیری حسابداری اجتماعی مشخص خواهد شد که واحد تجاری در انجام و ایفای تعهدات اجتماعی تا چه اندازه موفق است و عملیات روزمره اش تا چه حد با هدف ها و معیارهای از پیش تعیین شده اجتماعی واحد تجاری مطابقت دارد.
دو هدف مذکور اهدافی هستند که به تعیین و اندازه گیری تأثیرات متقابل معاملات اجتماعی واحد تجاری و جامعه و ارزیابی عملکرد اجتماعی واحد تجاری تاکید داردو هدف سوم به نحوه گزارشگری اجتماعی و تأثیر آن بر تصمیم گیری های استفاده کنندگان اشاره دارد.
- 3- ارائه اطلاعاتی مربوط در مورد هدف ها، سیاست ها و برنامه های اجتماعی واحدتجاری از نظر گزارشگری برون سازمانی و تامین نیازهای اطلاعاتی استفاده کنندگان، اطلاعاتی مربوط، کافی و مناسب برای کمک به ارزیابی و آگاهی از مشارکت های اجتماعی واحد تجاری باید گزارش گردد. ارائه اطلاعاتی که این ویژگی های کیفی را ندارد، باعث گمراهی استفاده کنندگان (ازقبیل گروه های اجتماعی) خواهد شد. اینها اطلاعاتی هستند که استفاده کنندگان را در اتخاذ تصمیمات در تخصیص صحیح تر منابع اجتماعی یاری داده و باعث جلوگیری از ابهام و سردرگمی آنها خواهد شد.
حسابداری اجتماعی با تامین هدف های سه گانه ای که تشریح گردید، به تکمیل حسابداری مرسوم در گزارشگری و تامین اطلاعات کافی، مربوط و مناسب مورد نیاز کلیه استفاده کنندگان، کمک می کند.
۹۵/۰۲/۱۲